Rendszeres olvasók

Keresés ebben a blogban

2014. február 24.

Grissini

A grissini (ejtsd: grisszini ) egy olasz, sós csemege. Az Észak-nyugati Piemont tartományban a mezőgazdaságot az Alpok és a Pó alföld határozza meg, így erre a tartományra a rizs, gabona termesztés, szarvasmarha tenyésztés leginkább a jellemző. Innen származik a grissini, ami egy kenyérféleség, salátákhoz, mártogatósokhoz szoktak szervírozni.



Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 g élesztő
- 2,5 dl tej
- 2 tk. cukor
- fél tk. só
- 3 ek. olaj



  1. A tejhez adjuk a cukrot, langyosítjuk, majd az élesztőt a tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk az olajat, sót, majd a felfuttatott élesztővel jól kidolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük langyos helyen.
  3. Ha megkelt a tészta, akkor apró golyókat csinálunk, amiből hengereket gyúrunk, majd tejjel megkenjük őket.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon, aranybarnára sütjük.


Tipp: ha magosan szeretnénk elkészíteni, akkor érdemes a hengerkéket bele forgatni a magokba, így jobban rajtuk megtapad a mag, vagy a fűszer.

Nincsenek megjegyzések: