Rendszeres olvasók

Keresés ebben a blogban

2014. február 8.

Császármorzsa

...ez egy igazi békebeli finomság ,, .A császármorzsa eredetére két köznépi legendát ismerünk, az egyik szerint Erzsébet magyar királyné, azaz Sisi hercegnő udvari szakácsa készítette először a császári pár számára, a másik szerint maga Ferenc József találmánya. Eredeti nevét (Kaiserschmarrn) valóban a császár után kapta, mely szó szerinti fordításban császármorzsát jelent." (www.wikipedia.hu)
(recept; aprosef.hu)

..nálunk hamar a család kedvence lett. :)



Hozzávalók:
- 10 dkg búzadara
- 25 dl tej
- 3 ek. liszt
- 3 ek. cukor
- 3 tojás sárgája
- 3 tojás fehérje
- fél citrom héja
- 1 cs. só


  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a búzadarát és a tejet, összekeverjük és 1 órát állni hagyjuk, hogy a dara megszívja magát.
  2. A tojás sárgáját a cukorral, citrom héjával habosra verjük és a darához keverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és széles mozdulatokkal elkeverjük a darában..
  3. Egy serpenyőben egy kis kanálnyi vajat hevítünk majd, beleöntjük a masszát.
  4. Addig kevergetjük, míg aranyló morzsákra nem hullik.
     

Nincsenek megjegyzések: