Császármorzsa
...ez egy igazi békebeli finomság ,, .A császármorzsa eredetére két köznépi legendát ismerünk, az egyik szerint Erzsébet magyar királyné, azaz Sisi hercegnő udvari szakácsa készítette először a császári pár számára, a másik szerint maga Ferenc József találmánya. Eredeti nevét (Kaiserschmarrn) valóban a császár után kapta, mely szó szerinti fordításban császármorzsát jelent." (www.wikipedia.hu)(recept; aprosef.hu)
..nálunk hamar a család kedvence lett. :)
Hozzávalók:
- 10 dkg búzadara
- 25 dl tej
- 3 ek. liszt
- 3 ek. cukor
- 3 tojás sárgája
- 3 tojás fehérje
- fél citrom héja
- 1 cs. só
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a búzadarát és a tejet, összekeverjük és 1 órát állni hagyjuk, hogy a dara megszívja magát.
- A tojás sárgáját a cukorral, citrom héjával habosra verjük és a darához keverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és széles mozdulatokkal elkeverjük a darában..
- Egy serpenyőben egy kis kanálnyi vajat hevítünk majd, beleöntjük a masszát.
- Addig kevergetjük, míg aranyló morzsákra nem hullik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése