Paradicsomos olaszos tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg penne (Barilla)
- 4 dl sűrített paradicsom
- 2 dl víz
- 1 közepes hagyma
- 1 fej fokhagyma
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- 1 ek. cukor
Apróra vágjuk a hagymát, és kis lángon el kezdjük üvegesre párolni. Ha a hagymánk már szép üveges, akkor hozzáadjuk a paradicsomot, és a vizet. Majd belereszeljük a fokhagymát, és jöhetnek a fűszerek ízlés szerint: só, bors, bazsalikom, oregánó, és igen egy kis cukor, hogy ellensúlyozzuk a paradicsom fanyarságát. 15 percig rotyogtatjuk.
Kifőzzük a tésztát, sós, olajos vízben, majd leszűrjük, hozzáadjuk a szószhoz, jól elkeverjük, és már tálalhatjuk is.
TIPP: Ha a tésztát nem szűrjük le, hanem egyből a szószhoz tesszük, sokkal ízletesebb lesz az étel, hiszen a tészta keményítője még gazdagabbá teszi azt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése