Rendszeres olvasók

Keresés ebben a blogban

2013. november 16.

Brownie

 

Egy kis kényeztetés mindenkinek jár.Ilyen a brownie is, az olvadozó vanília fagylalttal a tetején.. :)


Hozzávalók , 27x22 cm-es tepsihez:
- 15 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 16 dkg nádcukor ( bármilyen jó )
- 1.5 ek. liszt
- 1 tk. kakaópor
- 2 csipet só

Víz gőz fölött megolvasztjuk a vajat és a csokoládét.Ha ez kész, hagyjuk egy picit hűlni, különben összekapja a tojást.
A tojásokat, a cukorral, sóval habosra verjük, majd az olvasztott csokit lassan belekeverjük.Ez után a lisztet és a kakaóport beleszitáljuk, széles mozdulatokkal eldolgozzuk, és sütőpapírral bélalt formában, előmelegített sütőben, 170fokon, 20-25 percig sütjük.

(Köztudott hogy akkor jó a brownie amikor a közepe folyós, de azért ne nyersen fogyasszuk.)

Nincsenek megjegyzések: