Rendszeres olvasók

Keresés ebben a blogban

2013. november 1.

Citromos yoghurt szelet

Nyári hűsítőnek kitűnő.Nálunk igen hamar lett a család kedvence.. :) 



 Hozzávalók:

A tésztához, 30x40cm tepsihez.:

- 6 tojás

- 6 kanál cukor

- 6 kanál liszt

- egy csipet só

- fél citrom reszelt héjjal

- 1 cs.sütőpor



A krémhez:

- 500g natúr yoghurt

- 500g habtejszín

- 2 citrom

- 20g zselatin (én a Horváth Rozi félét ajánlom)

- 2 kanál cukor

- pici só




A lisztet átszitáljuk a sütőporral.A tojást a cukorral és egy pici sóval habbá verjük, majd belereszeljük egy fél citrom héját, majd óvatosan hozzáöntjük a lisztet, és széles mozdulatokkal elkeverjük.Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 180fokon, tűpróbáig sütjük, majd ha kész hagyjuk kihűlni.

A yoghurtot egy lábosba öntjük és felmelegítjük.Majd hozzáadjuk a cukrot, egy pici sót, a két citrom reszelt héját és levét, majd a zselatint.Jól elkeverjük, majd egy rottyanás után levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.Ha kihűlt, habbá verjük a tejszínt.Fontos, hogy felhasználás előtt min. 2 órán át tartsuk a hűtőben, így könnyebb felverni.Ha felvertük, hozzáadjuk a yoghurtot, majd jól elkeverjük, és már tehetjük is a piskótánk tetejére.Hűtőben pihentetjük min 1 órát.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Ezt is ki kell majd próbálni :)