Citromos yoghurt szelet
Nyári hűsítőnek kitűnő.Nálunk igen hamar lett a család kedvence.. :)
Hozzávalók:
A tésztához, 30x40cm tepsihez.:
- 6 tojás
- 6 kanál cukor
- 6 kanál liszt
- egy csipet só
- fél citrom reszelt héjjal
- 1 cs.sütőpor
A krémhez:
- 500g natúr yoghurt
- 500g habtejszín
- 2 citrom
- 20g zselatin (én a Horváth Rozi félét ajánlom)
- 2 kanál cukor
- pici só
A tésztához, 30x40cm tepsihez.:
- 6 tojás
- 6 kanál cukor
- 6 kanál liszt
- egy csipet só
- fél citrom reszelt héjjal
- 1 cs.sütőpor
A krémhez:
- 500g natúr yoghurt
- 500g habtejszín
- 2 citrom
- 20g zselatin (én a Horváth Rozi félét ajánlom)
- 2 kanál cukor
- pici só
A lisztet átszitáljuk a sütőporral.A tojást a cukorral és egy pici sóval habbá verjük, majd belereszeljük egy fél citrom héját, majd óvatosan hozzáöntjük a lisztet, és széles mozdulatokkal elkeverjük.Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 180fokon, tűpróbáig sütjük, majd ha kész hagyjuk kihűlni.
A yoghurtot egy lábosba öntjük és felmelegítjük.Majd hozzáadjuk a cukrot, egy pici sót, a két citrom reszelt héját és levét, majd a zselatint.Jól elkeverjük, majd egy rottyanás után levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.Ha kihűlt, habbá verjük a tejszínt.Fontos, hogy felhasználás előtt min. 2 órán át tartsuk a hűtőben, így könnyebb felverni.Ha felvertük, hozzáadjuk a yoghurtot, majd jól elkeverjük, és már tehetjük is a piskótánk tetejére.Hűtőben pihentetjük min 1 órát.
1 megjegyzés:
Ezt is ki kell majd próbálni :)
Megjegyzés küldése