Fűszeres csirkemell tortillában, paradicsom salátával
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 3 dl langyos víz
- 1 tk. szárított élesztő vagy ennek megfelelő élesztő
Saláta:
- 3 paradicsom
- negyed lila hagyma
- kis olíva olaj
- bazsalikom
- só
- 1 kg csirke
- a páchoz:só, bors, fél tk. szerecsen dió, fél tk. rozmaring, olíva olaj, 2 tk. méz, 4 gerezd fokhagyma
A csirkét apró csíkokra vágjuk.A pác hozzávalóit összekeverjük, bele tesszük a csirke csíkokat, és min. 2 órát állni hagyjuk, majd serpenyőben először fedő alatt pároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk.
A paradicsomokat először csíkokra, majd apró kockákra vágjuk.Majd a hagymával is így járunk el.Összekeverjük a sóval, olajjal, és megszórjuk a durvára vágott bazsalikommal.
A lisztet és a sütőport elkeverjük és a vízzel együtt tésztává gyúrjuk.Apró gombócokat csinálunk belőle, kinyújtjuk, és száraz serpenyőben megsütjük, és már tálalhatunk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése