Rendszeres olvasók

Keresés ebben a blogban

2013. november 1.

Savanyúság

 


Itt az ősz és vele együtt a lekvár és savanyúság elrakásának az ideje.Az utóbbi készítésénél a legfontosabb, hogy alaposan öblítsük át a zöldségeket, illetve forró vízzel mossuk el az üvegeket, és azok fedőjét.Azután vágjuk fel a zöldségeket ízlés szerint, ami lehet zöld paradicsom, uborka, káposzta, paprika, hagyma, zöld dinnye, alma paprika.

3l vizet felforralunk, majd ízlés szerint ízesítjük, : só, cukor, ecet, majd ha felforrt, lehűtjük.A zöldségeket felvágjuk egy nagy tálba, és megszórjuk 1 t.k. citromsavval, és 1 t.k. borkénnel, és1 e.k sóval és jól átkeverjük.Hagyjuk állni 15 percig, majd felöntjük a már kihűlt lével.

Nincsenek megjegyzések: